Mor saçlı kızın dramı

Birazdan okuyacaklarınız duş almaya üşenen bir insanın yaşamından alınmış gerçek bir hikayedir.

        
     Temsili Resim.


Saçını mora boyamıştı. Gürdü saçları, tam boyayamamış bile olabilirdi. Boyayı 15 dakika kadar saçında bekletti ve yıkamak için duşa girdi. O sırada evde yalnızdı ve annesinin bu boya olayından habersiz olması gerekiyordu. O ana kadar herşey mükemmel gitmişti. Suyu açtı, bir süre akışını seyretti ve küvete adımını attı. Uzun saçlarından mor sular akıyordu. Fayansların ve duş perdesinin mor olması işine gelmişti. Boyanın izleri gözükmeyecekti böylece. Şampuanı aldı ve eline döktü bir parça. Güzelce saçını köpürttü ve suyun içine daldı.

Kafasını sudan çekip gözlerini açtığında her yer mor gözüküyordu. Ellerini suya tuttu ve gözlerini ovuşturdu. Hala mor görüyordu. Bir yanlışlık olmalıydı bu işte. Perdeyi açtı aynada kendine baktı mosmor olmuştu. Tıpkı vaadaaa reklamlarındaki yaratık gibi! Saçını toplayıp defalarca yıkandı. Tıpkı bir katilin eline sinen koku gibi kalmıştı mor saç boyası vücudunda. Gerçi sadece vücudu olsa iyi, annesi geldiginde şok olacaktı. Her yer batmıştı. Banyonun her köşesi daha da mordu artık! Güzel bir kavga bekliyordu onu.

Elinden geldiğince etrafı toparladı, mor olan yerleri sildi. Yine de annesinden kaçamazdı. Umut ediyordu yalnızca belki, belki farketmezdi...

Umduğu gibi gitmedi, saçları patlıcan moru, elleri vaadaa eli olmuştu ve annesi banyonun halini görüp şok geçirmişti. Susmaktan başka seçenek yoktu.

Günler birbirini kovaladı, ve yarın okula gideceğinden duşa girmesinin mantıklı olacağını düşündü. İçinden bir ses onu engelliyordu. Tek sorun buydu. Çünkü banyo demek kolundaki 35172 tene bilekliği çıkartmak demekti, sırf mor olmasınlar diye. Kulağında 9 tane küpe vardı ve bunları da çıkartmalıydı. Dahası önce saçını yıkamalı ve bone takıp duşa girmeliydi.

Şimdi soruyorum size bu kız üşenmesin de kimler üşensin!

2 yorum: