Pokemon GO


Takip edenlerin bildiği üzere 6 Temmuz itibariyle Pokemon Go piyasaya çıktı. Yeni Zelanda, Avustralya ve Japonya serverlarında başlamış olmasına rağmen IOS kullanıcılarının başka ülke hesapları açarak, Android kullanıcılarının ise apk indirerek  kolayca oynama şansı buldukları zamane pokemon hayranlarının yeni çılgınlığı! 

Daha önce Niantic firmasından, Google ve Nintendo iş birliği ile Pokemon Go çıkarılacağından bahsetmiştim. Pokemon Go'nun temelini oluşturan Niantic'in ilk göz ağrısı Ingress'ten de bahsetmiştim. Şimdi sıra Pokemon Go'ya geldi. Çok taze olduğu için ve ben henüz adam akıllı oynayamadığım için eksik bilgilerim ve yanlışarım olabilir ama ulaştırabildiğim kadar bilgiyi bu kanal üzerinden sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 

Başlangıç olarak temel bilgiler ile giriş yapalım. Devamında candy'ler rozetler gibi detay bilgileri öğrendikçe eklemeye çalışacağım 😊



 Oyuna girişte kadın/erkek karakterlerden birini seçerek, giydirerek ilk kişiselleştirmelerimizi yapıyoruz. Sims karakteri yaratmak gibi. Kötü yanı pek kıyafet varyasyonu olmaması. Alt, üst, ayakkabı, çanta ve şapka olarak üçer renk bulunuyor. Saç ve göz renkleri çeşitli.




İlk pokemonumuzu Squirtle, Bulbasaur ve Charmender arasından seçiyoruz.
Bulunduğumuz noktada beliriyor ve ilk top atma becerimizi bu üçü arasından bir pokemonu yakalamak amacıyla kullanıyoruz.
 
   


 
 

Haritamızın belli noktalarında mavi küpler bulunuyor. Bunlar Pokestop denilen duraklarımız ve yakınlaşıp üzerine tıkladığımızda açılan kısımda(2.resim) durağımızın fotoğrafı bulunan yuvarlağı döndürerek item düşürüyoruz. Genelde 3 poketop bulunuyor. Bu durumda poketoplar kısıtlı olacak ve para ile almamız gerekecek şeklinde söylentiler olan durumun olmadığını görüyoruz. Gerçi yine de özel pokemonlar için özel poketoplar gerekecek söylentisi devam ediyor.

 

Sol alt köşeden karakterimize tıklayıp seviyemizi, xp durumumuzu, kazandığımız rozetleri kolayca bulabiliyoruz.


Günlüğümüzde yaptığımız hareket kayıtları bulunuyor.


5 levela geldiğimizde bir Gym noktasına tıklayarak takım seçiyoruz. Sarı Instinct takımı, Mavi Mystic takımı ve Kırmızı Valor takımı. Gymler, pokemonlarımızı dövüştürdüğümüz ve antreman yaptırabildiğimiz alanlar. Camiilerin %90  Gym olarak karşımıza çıkıyor. Gymleri 5 leveldan sonra aktif olarak kullanıyoruz.


 

Bir takım seçtikten sonra gymleri sahiplenebiliyoruz. Gri olanlar hiçbir takım tarafından alınmamış Gym noktaları. Bir Gym noktasını sahiplenebilmek için başkası bizi yenene kadar pokemonlarımızdan birini o noktaya bırakıyoruz. Eğer birisi bizi yenerse pokemonumuz bize geri dönüyor merak etmeyin :3


Oyun haritasında altta ortada bulunan poketopu tıklayarak pokedex, pokemonlarımız, dükkan, ayarlar gibi seçeneklere ulaşıyoruz.
Dükkanda minik bir hoşluk bulunuyor. Şöyle ki sağ üstte kalkan ikonu sahip olduğumuz gym sayısı x 10 coin üretiyor. Gym noktasını 20 saat elinizde tutabildiğinizde coinler yenileniyor. Böylece para ödemenize gerek kalmadan dükkandan alışveriş yapabiliyorsunuz.


Belki bu konudan arada bahsetmeliydim ama bilemedim. Pokemonlarımızı geliştirmek için kendilerine özgü candyler kullanılıyor ve bunları elde etmek için aynı pokemondan bol bol toplamak gibi bir şansımız var. Dikkat ettiğim bir nokta her pokemonun geliştirilmesi için istediği şeker sayısı farklı. En garip karşılaştığım örnek MAGIKARP'IN 400 CANDY İSTEMESİ. Bu bilgileri gelecek yazılarımda toplamayı düşünüyorum.

Yazımı bitirmeden henüz resmi olarak tüm ülkelerde yayınlanmadığı için sık sık server çökmeleri yaşanıyor. Kısa sürede düzeliyor tabi ama aşağıdaki ekranla karşılaşırsanız bir şeyleri yanlış yaptığınızı düşünmeyin çünkü sizle ilgisi yok :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder